FORGATÁSI HELYSZÍNEN JÁRTAM!

pajkaszeg_fent.jpg

Ezzel a mai bloggal teszek egy kis kitérőt, mert bár filmkritikából sosem elég, a személyes élmények teszik igazán izgalmassá a film-és sorozatrajongók életét. 

Elismerem, elég nagy clickbait a cikk címe, mert nem Tuniszban vagy Új-Zélandon jártam a hétvégén, hanem Pilisszentléleken. Ez a név talán elsőre nem mond sokat, de ha azt mondom, Pajkaszeg? Na, az már remélem sokaknak ismerős. Az RTL népszerű vígjátéksorozatának, A mi kis falunk forgatási helyszíne ez, ahol - legalábbis a kültéri - felvételek nagy része készült. 

Alapból a Fradi-Vidi meccsre mentünk, de mivel az csak este fél 8-kor kezdődött és már dél fele Pest közelében jártunk, azt találtuk ki, hogy ezt a pár órát eltölthetnénk Pajkaszegen... akarom mondani Pilisszentléleken. Budától pár kilométerre található, jól eldugott helyen, egy völgyben.

Számítottam rá, hogy biztos lesz pár környékbeli turista, aki nézelődni fog és betér Teca kocsmájába egy hideg sörre. Na de, hogy ennyi?! Konkrétan tele volt az egész falu látogatókkal, fiataloktól az idősekig egyaránt, bár ezt már ott sejtettük, hogy alig találtunk parkolóhelyet. Azért volt ez annyira meglepő, mert maga a település nem egy nagy kunszt. Sőt! Néhol kifejezetten lepukkant. Viszont a kis területnek köszönhetően könnyen megtaláltunk olyan ikonikus helyszíneket, mint például a konditerem (és templom), a polgármesteri hivatal és Teca kocsmája, ami egyébként is akként üzemel. Kicsit illúzióromboló volt az, hogy igazából a konditerem és a hivatal egy ház, csak az egyik az egyik oldalról nyílik, a másik a másikról; ezt a képernyőn aligha lehet észrevenni. Teca kocsmája is hangulatos volt (bár annak is a beltere kétszer akkora valójában) és persze ott volt a legnagyobb tömeg. Bár ez magyarhonban nem olyan meglepő.

58049098_504183290114419_5850795890188484608_n.jpg

Van a falu közelében egy pálos kolostor is, aminek már csak a romjai maradtak meg. Akik szeretnek túrázgatni, érdemes oda elmenni. 

58381137_413577112553203_6391798968749129728_n.jpg

Egy szó, mint száz, nem kell magasra tenni az elvárásokat semmiképp sem, de ha nagy A mi kis falunk geek-ek vagyunk, akkor érdemes egy kis délutáni kiruccanást rászánni, mert legalább ideig-óráig mi is Pajkaszeg polgáraivá válhatunk.